Zoals ieder jaar gaan er weer massa’s toeristen in eigen land op zoek naar een van de prachten van onze natuur: de voorjaarsbloeiers, waaronder het bloeien van de tulpen. Het vieren van de lente is voor velen afscheid nemen van de donkere dagen en de koude en een aankomend, zachter klimaat verwelkomen.

Mocht je de drukte willen mijden en geen zin hebben om naar de Keukenhof te gaan in Lisse, denk dan eens aan de Poldertuin in Anna Paulowna. Niet zo groot, wel zo mooi en geen entree. Bedenk wel dat de Poldertuin voor bezoekers uit het zuiden, iets verder weg naar het noorden is dan de Keukenhof.

De Poldertuin

Aan de Molenvaart 2 in Anna Paulowna ligt de mooie en op dit moment kleurrijke Poldertuin. Na de aanleg van de Anna Paulownapolder bouwde het polderbestuur het waterschapskantoor in Kleine Sluis. Het mooi, witte prive huis bij de ingang is ook beter bekend als het Polderhuis.

In 1855 werd rondom het Polderhuis de Poldertuin aangelegd naar een ontwerp van tuinarchitect Jan David Zocher jr. (1791-1870). Hij ontwierp ook het Vondelpark en de tuin van Paleis Soestdijk. Zijn tuinen kenmerken zich door de kronkelende paden en de waterpartijen met bruggetjes.

De Poldertuin is nog steeds eigendom van gemeente Hollands Kroon. De tuin wordt sinds 2014 geëxploiteerd door Stichting Poldertuin. (bron)

De Poldertuin met hyacinten, narcissen, tulpen, en bijzondere bol- en knolgewassen is het hele jaar geopend en dagelijks te bezoeken en op z’n mooist van begin april tot half mei.

Fotoreportage

Locatie