In Groningen hebben we een traditie om al dertig jaar lang met kerst een indoor-kermis op te zetten in de Martinihal. Dus om in de kerstsfeer te komen met uw kinderen kunt u in de breakdance en paardenmolen. Wat zuurstokken en een suikerspin en het kerstgevoel is compleet. Met alle respect voor de kermisondernemers, maar dat moet maar eens een keer afgelopen zijn.

DSC5578Ik woon nu bijna dertig jaar in Groningen en mag volgens sommige zure-norse Groningers mijzelf nog steeds geen Stadjer noemen. Goed, het zij zo. Maar waarom kan het in Groningen niet gezellig zijn met de kerst? Op de Grote Mark maken we er ieder jaar een ongezellige boel van, waarom dan geen echte indoor-kerstmarkt in de Martinihal? Hoeven we ons in ieder geval niet druk te maken om het weer en misschien kunnen we dat magische kerstgevoel van weleer terug krijgen….

In plaats van die kermisattracties nodigen we ondernemers en MKB uit om tijdens de kerstdagen en oud-en nieuw hun handel en waren uit te stallen en te verkopen. Enige voorwaarde, het moet er feestelijk uitzien zodat het kerstgevoel ook tot zijn volle recht komt.

Zorg er eens voor dat Groningen ook daadwerkelijk een publiekstrekker krijgt met de kerst en niet een oude traditie die we verkrampt proberen vast te houden, keer op keer en jaar op jaar. We weten dat de Martinihal een financiële puinhoop is en we weten ook wie daar voor verantwoordelijk zijn.

We hebben toch niet voor niks een Vereeniging Volksvermaken Groningen die naast het jaarlijkse sinterklaasfeest toch ook de kerstgedachte in leven kan houden? Dit kan eventueel samen met onze ondernemersclub Groninger City Club (GCC), lijkt me een uitstekende combinatie om hierin het voortouw te nemen.

Dus grootaandeelhouders van de Martinihal, kom eens uit uw ivoren toren op de Grote Markt en durf eens out of the box te denken!